Christina Dahl Trio
Anmeldelse af Emma Murholm og Marie Mourier
Koncert: Christina Dahl Trio 24. nov. 2011 Christina Dah: sax, Jesper Lundgaard: bas, Morten Lund: trommer
Arrangør: Giant Steps (www.giantsteps.dk)
Spillested: Arne B, Svendborg

Torsdag d. 24. november, en kold november aften, udenfor det oplyste Arne B i Svendborg, blev man mødt i døren af et hav af tonearter fra de tre engagerede musikere fra Christina Dahl Trio. De formåede at skifte kulden til en musikalsk varme, som fyldte hele rummet.

Rampelyset var klart
Det summede af godt humør og høje forventninger. På den lille scene stod rampelyset klar til at blive indtaget, og fadøllene var serveret. Spændingen steg, jo længere tid der gik inden de indtog lokalet. Men da endelig Christina Dahl og hendes trio steg op på scenen, så man Christina Dahls høje og slanke skikkelse ramme spotlightet.

Tryllebundne tonearter
Christina Dahl indtog med sine første tryllebundene toner scenen, og hurtigt blev de efterfulgt af Jesper Lundgaard og Morten Lunds fantastiske spil. Alle deres sange havde en bestemt fortolkning. Det gik lige fra fortolkningen af farverne inde i sig selv, til livets karrusel. En ting var dog sikkert, der blev spillet med følelserne uden på tøjet. At se hvor stor en betydning en sang kan have, sammen med de rigtige harmonier, giver fuldstændig gåsehud.

Øjenkontakt ramte publikum med glæde
Uden at vide det, havde musikken og rytmikken sat sig i krop og sjæl, både ved musikerne og ved publikum. Når man lod øjnene vandre rundt i lokalet, fik man øje på utallige som enten sad og rokkede lidt med hovedet, eller sad med så megen rytme i kroppen, at det næsten var umuligt at sidde stille. Fuldstændig koncentration fra publikum, blev reflekteret i Christina Dahls spil. Hun havde dog overskud til at modtage øjenkontakt og nærmest smile igen via hendes saxofonspil.

Rytmik i verdensklasse
Jesper Lundgaards fingre løb som gale hen over de fire strenge på hans kontrabas. Han spillede med en fantastisk dynamik, hvilket gjorde oplevelsen til noget ganske særligt.
Morten Lund har en krop fyldt med rytmik. Det kom sandelig også til udtryk under koncerten. Hans trommesoloer var unikke, og den energi han bidrager med til musikken, gør helheden endnu mere interessant. Han har så meget rytmik i sin krop, at hans skammel næsten væltede under ham. Det fik publikums fulde opmærksomhed, og det standsede dem heller ikke til at råbe ’bravo’ igennem det lille lokale.

Musikkens magi
Til sammen udgør denne trio en fryd for ørerne. En lækker klang og gode harmonier formåede Christina Dahl og Jesper Lundgaard at skabe sammen, med deres saxofon og bas. Om det så var den elektriske eller kontrabassen, blev der alligevel udtrykt mange forskellige følelser. Det var magisk.

 

LUK