Anmeldelse: Dream team til Dream Jam på Giant Steps
af Gregers Møller Jensen og Andreas Nikolaj Bager


Koncert 20. oktober 2011 - Giant Steps Dream Jam
Nikolaj Hess: klaver, Niclas Knudsen: guitar, Bjarke Falgren: violin, Nivolai Munch-Hansen: bas og Emil de Waal: trommer
Arrangør: Giant Steps (www.giantsteps.dk)
Spillested: Arne B, Svendborg
Den lette snert af røg ovre fra rygeboksen, det proppede lokale, tyve minutter før koncertens start, er noget af det der kan skabe en god stemning. Bartenderne har travlt. Musikerne er med vilje et kvarter forsinkede, for at vise deres store rutine. Og vi andre, publikummet, venter spændt.

Formålet med Dream Jam på Giant Steps er, traditionen tro, at samle en flok af Danmarks bedste musikere.
At få blandt andet, en violin til at lyde som en overdriveguitar, klistre to trommestikker og en shaker sammen, for at få det tunge beat, og springe strenge i sidste nummer. En multikunstner bag klaveret og en kontrabassist, der groover så man ikke kan sidde stille. Det er noget for sig selv.

Under hele seancen var humøret højt, både blandt publikum, men særdeles også på scenen.
Nummeret African Tree, der går i tre fjerdedele, og er trioliseret, fik publikum til at rykke frem i sæderne.

Princippet med jammet var, at hver kunstner kom med et par af deres egne numre, som bandet herefter lavede en spritny version på scenen. Man kunne tydeligt mærke på det nysammensatte bandt, at der var plads til sjove finurligheder, også til en lille fejl hist og her.
Kunsterne var afslappede og havde god kontakt til publikum. De var ikke arrogante, tværtimod. De var med på en sludder for en sladder.

Jammet var delt op i to set. Første sæt bestod af fem numre, der varede i omkring fem kvarter. Andet set bestod også af fem numre, der varede lidt under en time. Mellem de to sæt, var der lodtrækning om fine præmier fra vintersæsonens kunstnere. Så det var altså et større arrangement.

Alt i alt en rigtig god koncert. Det var både at mærke blandt publikum og stjernerne på scenen.