Velkommen til LIVE JAZZ- OG VERDENSMUSIK i Svendborg
Rytmisk Musikforening Giant Steps afvikler årligt omkring 45 - 50 koncerter med jazz- og verdensmusik i alle dens mangfoldige afskygninger - alt sammen i et spændende og farverigt mix af lokale, regionale, danske og udenlandske orkestre.

Foreningen er meget optaget at give muligheder for vækstlaget og er bestemt ikke bange for at præsentere de mange unge søgende talenter, som går helt nye veje, hvilket også afspejler sig i valget af orkestre, ensembler og solister.
Giant Steps’ motto er: Lad dig udfordre - sæt nysgerrigheden højt - sats ikke udelukkende på den sikre hest.
Foreningen har formået at etablere et attraktivt spillested, der både har national og international bevågenhed. Giant Steps’ aktiviteter har samtidig bevirket, at det øvrige koncertudbud i Svendborg er vokset gevaldigt de senere år, således at byen i dag fremstår som en af landets særdeles stærke musikbyer. Svendborg er simpelthen gået hen og blevet musikkens by.

To gange om året, i august og december, udsender Giant Steps sit koncertprogram, som spænder vidt rent musikalsk - fra det mere eller mindre velkendte til det helt nye og eksperimenterende - præsenteret på bedste vis af en lang række markante kunstnere og unge søgende talenter fra det frodige danske musikmiljø.

Alle koncerter afholdes på spillestedet Arne B, som foreningen har et fint samarbejde med. De stiller scene, personale og lokaler til rådighed og får til gengæld indtægterne for salget af drikkevarer m.m. Giant Steps får hele entréindtægten og afholder selv alle udgifter i forbindelse med koncertvirksomheden. Derudover har foreningen i årenes løb afviklet koncerter i Kulturhus Rottefælden, Musikkens Hus, på spillestedet Harders samt i Krøyers Have, Borgerforeningen og Gerrits Plads i forbindelse med de årlige Svendborg Festdage.

Flere gange pr. sæson afholder foreningen Jam/Åben Scene, hvor alle musikere med trang til at slå sig løs ud i musikkens mange facetter er velkomne.
Et par lørdage hver sæson serveres Lunzz og Lun Jazz. En populær eftermiddag, hvor der præsenteres medrivende, jazzede toner med nogle af landets allerfineste musikere, og hvor Arne B disker op med en lækker frokostbuffet.

Giant Steps modtager tilskud fra Statens Kunstfond og Svendborg Kommune. Dertil kommer indtægter fra ca. 500 kontingentbetalende medlemmer samt en stribe sponsorer. En ulønnet arbejdende bestyrelse og et hold på ca. 25 frivillige medhjælpere sørger for at løse de mange opgaver, der er forbundet med at drive en musik/koncertforening. For at Giant Steps kan forblive en professionel og velfungerende koncertvirksomhed, har bestyrelsen desuden ansat en lønnet deltidsmedarbejder til at klare en række af de større arbejdsopgaver som administration, PR og booking.
I 2002 modtog Giant Steps Den Fynske Jazzpris og i 2006 prisen som
Årets Jazzspillested.

Giant Steps præsenterer hvert år i december GIANT STEPS DREAM JAM. En grænse-overskridende og uforudsigelig aften med publikums absolutte favoritmusikere på scenen. Oplev en drømmejam med et hold musikere, der mødes for første gang - og som uden livrem og seler kaster sig ud i alt fra fra nænsomt sammenspil til løsslupne øjeblikke.

Husk at der kan bestilles bord og mad i forvejen til alle arrangementerne på Arne B. Ring: 62 22 47 83