Anmeldelse af MAKADEM FEAT. KUKU AGAMI og CARL WINTHER
ved Sophie-Amalie Bjerg og Sine Kromann Larsen


Koncert 20. oktober 2011
Arrangør: Giant Steps (www.giantsteps.dk)
Spillested: Arne B, Svendborg
Makadem feat. Kuku Agami, Yuliesky Gonzalez og Carl Winther fik Svendborg op af stolene

Det vilde verdensnavn Makadem svingede hofterne af led på afrikansk vis, mens sveden piblede fra hans pande. Publikum rokkede i takt til de lystige afrikanske toner, og med hænder der klappede i takt til musikken, ville publikum bare have mere.

Spændingen steg i takt med temperaturen
Allerede før de glade artister gik på, var Arne B fyldt med masser af forventningsfulde og glade mennesker. Unge såvel som gamle glædede sig til denne reggae-inspirerede aften fyldt med spændende rytmer og rap i verdensklasse. Trods en smule ventetid var stemningen stadig lige høj, da lyset omsider blev dæmpet og vi alle håbede at Makadem feat Al Agami og Ben Besiakov skulle til at indtræde scenen. Desværre var Al Agami og Ben Besiakov blevet forhindret i at komme. Denne aften ville Al Agamis bror Kuku Agami, og den berømte Jazz pianist Carl Winther træde til. Der blev også budt velkommen til den fremragende trompetist Yuliesky Gonzalez Guerra, som for første gang skulle på scenen med Makadem og hans fantastiske band.

Kropssprog tryllebandt publikum
Publikum sad helt stille, tryllebundet. Makadem stod med opspilede øjne, imens at han klappede benene sammen og brølede lyde og ord, som vi alle forstod, da Makadem evnede at indfange publikum så meget i sit kropssprog, at vi forstod hvert eneste ord og lyd, der kom ud af hans mund. Bandet og de to hovednavne indtrådte på scenen, og festen var i gang. Makadem mixede sprog og kultur, og det fremtryllede både latter og smil hos publikum.

Kuku Agami - En rapper i verdensklasse
Kuku trådte op på scenen og stillede sig ved siden af Makadem. Kuku Agami var desværre ikke blevet udstyret med en mikrofon og måtte pænt vente, til Makadem kunne undvære sin. Makadem trådte et skridt tilbage og Kuku Agami greb mikrofonen. Ud af ham væltede rap i verdensklasse! Kuku Agami fortryllede publikum med sin mørke blide stemme, og det var en super god kontrast til Makadems sang. Dog fyldte Kuku Agamis rap bestemt ikke nok! Samtidig kunne Makadem og Kuku Agami have ført deres stemmer sammen til en duet eller jam og dermed tage publikum hele vejen til stjernerne.

Sublim band indsats
Carl Winther sad ved klaveret. Lyden var ikke lige god under hele koncerten, hvilket var ærgerligt, da Carl Winther er en fantastisk pianist! Makadem smilede rundt til sine dygtige bandmedlemmer, som hver især gjorde det helt sublimt! Både bassisten Chao Otieno, guitaristen John Mutombo og Shadrack Makau på keyboard og afrikanske trommer, lagde en lækker blid vokal og korsang ind over Makadems sprøde stemme. Det klingede helt og aldeles perfekt. Og med Mathew Matix på trommer dannede de et band, der denne aften gjorde deres arbejde til punkt og prikke! Med hjælp fra Carl Winther og Yuliesky Gonzalez udgjorde det noget himmelsk, anderledes og fængende. "Are you wow waay Svendborg?" spørger Makadem. Publikum svarer "wow waay!". Frem mod pausen blev der bygget et klimaks op, så det var et spændt publikum, der atter indtog pladser efter pausen.

Sprudlede af liv og heftige rytmer
Makadem fik publikum til at rejse sig fra stolene og indtage dansegulvet. Skæve toner fra klaveret blandet med Kuku Algamis rap gjorde oplevelsen endnu mere spændende!
Et af aftenens store highlights var da Makadem introducerede os for kenyanske dansetrin og en masse benga. Ikke nok med fascinerende lyde, med sig havde han også tre spændende instrumenter. En kayamba shaker, en burgir shaker og en kalimba. Et lyttende, sansende og dansende publikum var dybt fascineret af de afrikanske reggae toner med et twist af etnojazz. Kuku Algami tog mikrofonen og rappede, mens trommeslageren supplerede med vilde beats på Hihatten. Shadrack Makau kom med på keyboard og snart var hele bandet med. Makadem stod og dansede med, som den frontfigur han nu engang er. Klimaks var høj og de afrikanske trin sprudlede ud af Makadem!
Rundt i hyggelige kroge af lokalet, sad folk og bevægede kroppen i takt med musikken, mens andre dansede og sang.

Klapsalve førte til ekstranummer
Kuku Agami gik kort før koncerten sluttede, men Makadem og bandet var simpelthen nødt til at give et ekstranummer efter publikums lange stående bifald! De utrolig sprælske, energiske og glade artister trådte atter op på scenen for at ryste aftenens sidste afrikanske rytmer ud gennem musikken - og det gjorde de! Den utrolig dygtige jazzpianist Carl Winther lavede en suveræn solo, der blæste publikum bagover. Stedet var fyldt med kulturelle indtryk, og publikum var overraskede over den spændende koncert! Makadem feat Kuku Agami, Carl Winther samt band tog publikum med storm. Koncerten kan varmt anbefales til alle glade, jazzede reggae-mennesker!